Nabór kandydatów do Zespołów Autorskich w ramach realizacji projektu „Nowa jakość egzaminów zawodowych w rzemiośle”.
Kujawsko – Pomorska Izba Rzemiosła i Przedsiębiorczości w Bydgoszczy informuje o prowadzonym aktualnie przez Związek Rzemiosła Polskiego naborze kandydatów do Zespołów Autorskich w ramach realizowanego projektu „Nowa jakość egzaminów zawodowych w rzemiośle.
Celem projektu jest optymalne dostosowanie egzaminów czeladniczych i mistrzowskich do wymagań gospodarki i rynku pracy – przy zaangażowaniu pracodawców. Projekt jest współfinansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego.
Związek Rzemiosła Polskiego poszukuje członków Zespołów Autorskich, którzy wypracują pytania egzaminacyjne:
do tematyki ogólnej – na potrzeby egzaminów czeladniczych i mistrzowskich.W skład Zespołów Autorskich wejdą Autorzy i Recenzenci, a do dyspozycji w/w członków pozostaną także Ewaluatorzy – Metodycy.
Autorzy i Recenzenci powinni być specjalistami w obrębie jednej z poniższych dziedzin:
- Prawo Pracy (C, M)
- Bhp i ppoż (C, M)
- Ochrona środowiska (C, M)
- Podstawowa tematyka z zakresu podejmowania działalności gospodarczej i zarządzania przedsiębiorstwem (C, M)
- Dokumentacja działalności gospodarczej (C, M)
- Podstawy psychologii i pedagogiki (M)
- Metodyka nauczania (M)
dla branży spożywczej – na potrzeby egzaminów czeladniczych i mistrzowskich. W skład Zespołów Autorskich wejdą Autorzy i Recenzenci, a do dyspozycji w/w członków pozostaną także dwaj Ewaluatorzy-Metodycy. Oferta skierowana jest przede wszystkim do specjalistów – kandydatów na autorów i recenzentów zadań egzaminacyjnych w zawodach: cukiernik, wędliniarz, kucharz.
Tematy zawodowe właściwe dla:
a) technologia
b) maszynoznawstwo
c) materiałoznawstwo
d) rysunek zawodowy
e) rachunkowość zawodowa
f) zadania egzaminacyjne na etap praktyczny egzaminów czeladniczych i mistrzowskich.
Osoby zainteresowane prosimy o nadsyłanie zgłoszeń w oparciu o załączone formularze.
– formularz – tematy ogólne
– formularz – branża spożywcza
i Regulamin (odrębny dla specjalistów do tematów ogólnych i specjalistów z branży spożywczej) – termine do 21 czerwca 2016 roku do godziny 15.00 na adres poczty elektronicznej walterska@zrp.pl lub tradycyjnej pod adresem: Związek Rzemiosła Polskiego, ul. Miodowa 14, 00-246 Warszawa.